-50%

ПБЦ ПРОМЕНЛИВ ФИЛТЕР ЗА МАСКА

Производител: HARDCORE RULES
Код на продуктот: ХКР061
Достапност: На залиха

Филтер за спортска маска за заштита од издувните гасови, ПМ честички, бактерии, полен, мувла и други загадувачи во воздухот.

180,00ден 90,00ден
-+

Постави прашање за овој производSpunbonded cloth - ткаенини кои обезбедуваат специфични функции како што се апсорпција, течна отпорност, издржливост, истегнување, мекост, отпорност на високи температури, амортизација, топлинска изолација, акустична изолација, воздушно филтрирање, употреба како бактериска бариера и стерилитет. 
Во комбинација со други материјали, тие обезбедуваат спектар на производи со разновидни својства и се користат самостојно или како компоненти на облека, мебел за домот, здравствена заштита, инженеринг и индустриски цели. (овозможува филтрација до 0.5 микрони суспендирана прашина и преостаната прашина)

High efficiency filter cloth - Овој тип ткаенина е подебела од вообичаената и има слоевита структура која овозможува "длабинска филтрација". Горниот слој од овој вид ткаенина има поотворена структура, која станува се повеќе и повеќе густа кон долната страна на ткаенината. (овозможува филтрација до 0.3 микрони суспендирана прашина - која е помала од ПМ 2.5 честичките)

Activated Carbon - Филтрирањето со активен јаглен е метод на филтрирање кој се користи за отстранување на загадувачи и нечистотии, користејќи хемиска апсорпција. Секоја честичка / гранула од јагленот обезбедува голема површина / структура на пори, овозможувајќи им на загадувачите максимална можна изложеност на активните места во филтерот.
Јагленот функционира преку процес наречен адсорпција, активниот јаглен ги адсорбира и ги концентрира молекулите на загадувачите во воздухот што треба да се третираат, во структурата на пората на површината на јаглеродот пред да имаат можност да поминат. Јаглеродното филтрирање најчесто се користи за прочистување на водата, филтрирање на воздух, респираторни маски, обработка на индустриски гас, прочистување на шеќерна трска и во обновување на благородни метали, особено злато, а исто така се користи и во филтри за цигари. (овозможува филтрирање на бензен, автомобилски издувни гасови, чад итн).

Филтерот обезбедува прочистување на воздухот од:
- ПM 2.5 честичките
- Прашина
- Микроби (микроорганизам кој предизвикува болест)
- Полен
- Спори на мувла
- Алергени
- Бактерии
- Други загадувачи во воздухот

Напиши мислење

Белешка: HTML не е дозволен!
    Лош           Добар


Пријавeте се за ПБЦ билтен

И добијте ги најновите информации, промоции и попусти.